Geschiedenis

In augustus 2009 constateerde een aantal homoseksuele studenten van de Hogeschool van Amsterdam en van de Universiteit van Amsterdam dat de mogelijkheden om een informeel en professioneel netwerk op te bouwen in Amsterdam beperkt was. Al snel ontstond het plan om een studentenvereniging voor Amsterdamse lesbische, gay, biseksuele en transgender (kortom: LGBT-) studenten op te zetten.

De groep zocht contact met bestaande LGBT-studentenverenigingen in Groningen (Ganymedes) en Utrecht (UHSV Anteros), en met Amsterdamse en landelijke groepen die het idee zouden kunnen ondersteunen. Zo werden contacten gelegd met het COC, UvAPride, Folia, Expreszo en PANN. De reacties waren enthousiast; vanuit diverse hoeken kwam ondersteuning. In het voorjaar van 2010 was de oprichting van de Amsterdamse Studenten Vereniging Gay een feit.

Onder leiding van het oprichtingsbestuur konden de eerste leden in juni 2010 zich voor de studentenvereniging A.S.V.Gay inschrijven. Vanaf september 2010 gingen ook de eerste commissies (activiteiten-, nieuwsbrief-, borrel-, feest- en vertrouwenspersonencommissie) met succes van start.