Vertrouwenspersonen

Bij A.S.V.Gay is er naast allerlei activiteitencommissies ook een commissie die zich bezighoudt met wat serieuzere zaken.

Als je ergens mee zit, is het altijd fijn om iemand te hebben met wie je kunt praten. Dit kan natuurlijk met iemand die je al kent, maar soms is het beter om met iemand te praten die verder van je af staat en/of meer ervaring of kennis heeft met jouw probleem. Zeker binnen onze vereniging kunnen wij het ons voorstellen dat er leden zijn die worstelen met genderidentiteit, seksualiteit, de coming out, discriminatie en relaties. Voor deze leden, die een luisterend oor of advies nodig hebben, heeft A.S.V.Gay vertrouwenspersonen die het hele jaar door bereikbaar zijn via mail en aanspreekbaar zijn op borrels en activiteiten.

Als je vragen hebt kun je ons altijd mailen: vertrouwenspersoon@asvgay.nl. Je wordt dan door één van ons teruggemaild en vervolgens blijft je verhaal tussen de desbetreffende vertrouwenspersoon en jou.

De eerste keer...

Weet jij nog de eerste keer dat je naar een A.S.V.Gay-borrel ging? Met lood in je schoenen en een grote capuchon over je hoofd om niet herkend te worden? Of juist met je borst vooruit en een gezonde portie nieuwsgierigheid?

Voor iedereen is de eerste keer A.S.V.Gay anders geweest. Maar hopelijk is iedere eerste kennismaking zo prettig mogelijk. Als de eerste keer namelijk leuk was, dan is de kans namelijk groter dat je de volgende borrel weer gaat. Wil je niet meteen een kroeg vol onbekende mensen binnenstappen, dan kun je bij A.S.V.Gay de vertrouwenspersonen mailen om te vragen om een borrelbuddy. Zij spreken van te voren ergens met je af, bij de Prik of bij een ander caféetje. Zodra je een beetje kennis hebt gemaakt ga je samen naar de borrel en stelt de borrelbuddy je voor aan wat A.S.V.Gay'ers en vertelt je bijvoorbeeld wat over de vereniging.

Voorstelfoto

De vertrouwenspersonen

Hoi! Mijn naam is Annemarie (zij/haar). Ik ben 21 jaar en sinds maart 2018 lid van onze prachtige vereniging. Ik voelde me een beetje onzeker toen ik net lid werd en zocht hulp bij de vertrouwenspersonen. Zij hebben mij toen enorm geholpen om me thuis te voelen binnen de vereniging. Dat heeft me geïnspireerd zelf te solliciteren in september om vertrouwenspersoon te worden. Ik gun het iedereen van harte om, net als ik, een tweede thuis te vinden bij A.S.V.Gay en geloof ook dat dat kan. Ik wil me inzetten om A.S.V.Gay een representatieve afspiegeling van de Amsterdamse queer scene te laten zijn. Een fijne plek voor iedereen, ongeacht wie je bent, dat is waar ik mij hard voor maak!

Ik ben Kade (zij/haar). Ik ben 25 jaar oud en al afgestudeerd, maar ik ben nog lid van A.S.V.Gay. Als vertrouwenspersoon vind ik het belangrijk dat onze vereniging iets biedt aan elk lid: Nederlanders en niet-Nederlanders, witte mensen en niet-witte mensen, gender conforming en gender non-conforming. Ik kom uit het Caraïbisch gebied, maar ik ben nu steeds een beetje meer een Nederlander aan het worden.

Hi, Ik ben Leonie. Sinds dit jaar trots lid van de vertrouwenspersonencommissie. Inmiddels al 6 jaar A.S.V.Gay'er en ik heb onder andere in de promo-, activiteiten-, batavieren-, en symposiumcommissie gezeten, alsmede in het bestuur van jaar zes. Daarnaast heb ik een achtergrond in gender en sexuality studies vanuit een sociologisch perspectief. Ik zou het leuk vinden als A.S.V.Gay zich meer op de genderdiversiteit gaat focussen en ga me daarom dit jaar inzetten om transgender, non-binary en genderquestioning mensen bijelkaar te brengen. Zelf ben ik non-binary en ik gebruik zowel de persoonlijke voornaamwoorden zij, hij en hen en in het Engels she, he en they, en ik kan het waarderen als ze afwisselend worden gebruikt. Verder kijk ik er naar uit om jullie prangende vragen aan tante snor te beantwoorden en samen thee te drinken bij tante snor's theesessies.

Mijn naam is Mara (zij/haar), ik ben 23 jaar oud en ik werk als projectmanager bij een vertaalbureau. Buiten mijn werk ben ik vooral bezig met psychologie, want dat is mijn passie. Ik interpreteer de wereld als één groot storybook, waarin iedereen een eigen verhaal vertelt. Ieder verhaal is uniek – authentiek – en ieder verhaal is de moeite waard. Mijn doel in het leven is om zoveel mogelijk verhalen te verzamelen: van individuen, van dingen, van leven en liefde, met hun eigen geschiedenis en eigen perspectief. Ik ben altijd nieuwsgierig naar wat mensen samenbrengt en verbindt, en waarom jij bent geworden wie je bent.

Mijn naam is Lotte (zij/haar)! Ik ben al lang lid van A.S.V.Gay en heb daarbij verschillende ervaringen in commissies en bestuur opgedaan en ik ben nu ook al een paar jaar onderdeel van de vertrouwenspersonen. Naast A.S.V.Gay ben ik bezig met het afronden van de studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Ik vind het belangrijk dat iedereen zich prettig voelt bij A.S.V.Gay en dat A.S.V.Gay zo toegankelijk mogelijk is voor iedereen, of je nu nog in de kast zit en thuiswoont of al helemaal bekend bent in de gay scene. Ik zou komend jaar graag mee willen werken aan de doelstelling dat iedereen zich op het gemak voelt binnen de vereniging.