Veelgestelde vragen

📮 Andere vraag?

Heb je een andere vraag dan de vragen die hieronder worden beantwoord of zou je wat uitgebreider antwoord willen krijgen op de vragen? Stuur een mail naar info@asvgay.nl, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Amsterdamse Studentenvereniging Gay
Nieuwe Achtergracht 170
1018 WV Amsterdam

Kamer van Koophandel: 34382807
Rekeningnummer (IBAN): NL19 INGB 0005 3956 91

💸 Hoeveel kost het?

Het A.S.V.Gay-lidmaatschap kost €50 per (studie-)jaar. Het lidmaatschap loopt van september tot september. Je lidmaatschap wordt zonder tegenbericht automatisch verlengd; je krijgt hiervan tijdig bericht per e-mail.

Lid worden halverwege het jaar kan ook. Als je na de jaarwisseling lid wordt van A.S.V.Gay, betaal je €30 voor de rest van het schooljaar. Ook in dit geval wordt je lidmaatschap zonder tegenbericht automatisch verlengd.

👥 Hoe word ik lid?

In het jaar zijn er twee momenten waarop het lidmaatschap opengesteld is, namelijk:

  • van medio augustus tot en met eind september
  • van 1 februari tot 1 maart

Er worden tijdens deze periodes allerlei activiteiten georganiseerd om je op een laagdrempelige manier aan de vereniging voor te stellen en je kennis te laten maken met de leden door middel van onder andere een dagje/weekend weg samen met alle nieuwe leden. Dus kom langs bij de open borrels op de woensdagen van deze periode, dan zorgen wij er voor dat je je dan kan inschrijven, of schrijf je in via de site.

❌ Hoe zeg ik mijn lidmaatschap op?

Je kunt je lidmaatschap bij A.S.V.Gay opzeggen tot uiterlijk 31 juli. Stuur een e-mail aan de secretaris van A.S.V.Gay met je gegevens, en je ontvangt een bevestiging van je uitschrijving. Er wordt geen restitutie van je contributie gegeven.

👀 Ik durf niet zo goed naar een eerste activiteit, wat nu?

Geen probleem! Veel nieuwe leden hebben deze ervaring! Wij hebben hiervoor echter het Borrelbuddy-programma bedacht. Je spreekt van tevoren af met een ontzettend leuk lid van A.S.V.Gay én hij of zij zal je introduceren binnen de vereniging op een laagdrempelige manier. Aanmelden voor een Borrelbuddy kan via vertrouwenspersoon@asvgay.nl

⏳ Ik zit in mijn eerste jaar, gaat het niet te veel tijd kosten?

Niet per se! Zoals gezegd hebben we geen verplichte activiteiten. Je kunt het zo bont maken als je zelf wilt! Tentamenweek voor de boeg? Dan kun je gerust een activiteit overslaan. Overigens houden we rekening met drukke perioden wat betreft activiteiten. Veel van onze leden studeren immers!

✅ Welke voordelen heeft het?

Door lid te worden van A.S.V.Gay bouw je mee aan een sterk en positief netwerk van homoseksuele, lesbische, biseksuele, transgender en queer Amsterdamse studenten. Je krijgt korting op alle activiteiten die A.S.V.Gay organiseert. Bovendien kun je als lid het beleid van de vereniging verder mee ontwikkelen: door voorstellen in het bestuur te brengen, te stemmen tijdens vergaderingen en jezelf verkiesbaar te stellen voor bestuursvacatures.

🤷🏼‍♀️ Wie kan er lid worden?

Iedereen tussen de 16 en 30 die zich kan identificeren met het studentenleven, kan lid worden van A.S.V.Gay. De meeste leden van A.S.V.Gay studeren aan een Amsterdams opleidingsinstituut (beroepsonderwijs, hogeschool of universiteit), maar je bent ook van harte welkom als je al bent afgestudeerd of een opleiding volgt buiten Amsterdam. We staan open voor iedereen: homo, lesbisch, bi, transgender, queer en hetero.