FAQ

Wie kan er lid worden?
Iedereen tussen de 16 en 30 die zich kan identificeren met het studentenleven, kan lid worden van A.S.V.Gay. De meeste leden van A.S.V.Gay studeren aan een Amsterdams opleidingsinstituut (beroepsonderwijs, hogeschool of universiteit), maar je bent ook van harte welkom als je al bent afgestudeerd of een opleiding volgt buiten Amsterdam. We staan open voor iedereen: homo, lesbisch, bi, transgender, queer en hetero.

Welke voordelen heeft het?
Door lid te worden van A.S.V.Gay bouw je mee aan een sterk en positief netwerk van homoseksuele, lesbische, biseksuele, transgender en queer Amsterdamse studenten. Je krijgt korting op alle activiteiten die A.S.V.Gay organiseert. Bovendien kun je als lid het beleid van de vereniging verder mee ontwikkelen: door voorstellen in het bestuur te brengen, te stemmen tijdens vergaderingen en jezelf verkiesbaar te stellen voor bestuursvacatures.

Wat kost het?
Het A.S.V.Gay-lidmaatschap kost € 50 per (studie-)jaar. Het lidmaatschap loopt van september tot september. Je lidmaatschap wordt zonder tegenbericht automatisch verlengd; je krijgt hiervan tijdig bericht per e-mail.

Lid worden halverwege het jaar kan ook. Als je na de jaarwisseling lid wordt van A.S.V.Gay, betaal je € 30 voor de rest van het schooljaar. Ook in dit geval word je lidmaatschap zonder tegenbericht automatisch verlengd.

Hoe word ik lid?
In het jaar zijn er twee momenten waarop het lidmaatschap opengesteld is, namelijk:

  • van medio augustus tot aan de Ontrozingsperiode medio september
  • van 1 februari tot 1 maart

Er worden tijdens deze periodes allerlei activiteiten georganiseerd om je op een laagdrempelige manier aan de vereniging voor te stellen en je te laten kennis maken met de leden door middel van onder andere een dagje/weekend weg samen met alle nieuwe leden. Dus kom langs bij de open borrels op de woensdagen van deze periode, dan zorgen wij er voor dat je je dan kan inschrijven, of schrijf je in via de site.

Hoe zeg ik op?
Je kunt je lidmaatschap bij A.S.V.Gay opzeggen tot uiterlijk 31 juli. Stuur een e-mail aan de secretaris van A.S.V.Gay met je gegevens, en je ontvangt een bevestiging van je uitschrijving. Er wordt geen restitutie van je contributie gegeven.

Ontrozing

Is het verplicht deel te nemen aan de Ontrozing als ik lid wordt aankomend jaar?
Verplicht is een groot woord. De Ontrozing is een kennismakingsperiode en speciaal georganiseerd voor mensen die lid willen worden van de vereniging. Je moet bedenken dat deze periode er is om te zorgen dat jij je straks thuis voelt binnen de vereniging en je medestudenten van A.S.V.Gay leert kennen. Dit is simpelweg een belangrijkere manier om binding te krijgen met A.S.V.Gay. Wij raden de Ontrozing sterk aan als start van je gezellige studentenleven van A.S.V.Gay! Zonder de Ontrozing is het natuurlijk nog steeds mogelijk deze binding te krijgen, maar zo’n kennismakingsweekend maakt het extra makkelijk.

Moet ik ontgroeningstaferelen verwachten tijdens het weekend?
Geen zorgen, ondanks dat dit woord een verbastering is van ‘Ontgroening’, geen ontgroeningtaferelen. Het weekend is in principe geheel vrijblijvend. We hebben wel een programma waar kennismaking centraal staat. Het uitgangspunt van het weekend is de vereniging, bestuur, leden en commissies leren kennen. We zullen nooit iemand tijdens dit weekend iets laten doen wat iemand niet wil, dan wel iemand psychisch lasteren. Zie dit kennismakingsweekend als een gezellig weekendje met alle aspecten waar studenten houden: bier, gezelligheid, (zon?), spel, water en eten!