Welkom bij de Amsterdamse Studentenvereniging Gay!

Van 27 juli t/m 4 augustus stond Amsterdam geheel in het teken van Pride. Om langer te kunnen nagenieten van de mooie herinneringen die we de afgelopen Prideweek samen hebben gecreëerd, hier een uitgebreide recap van A.S.V.Gay's Pride 2019. Enjoy!

#BreakDown the Norms! | 2019

Zaterdag 27 juli | 2019

Pride Walk

Op een zonnige zaterdagmiddag verzamelde A.S.V.Gay samen met Youth Pride in Boom Chicago. Na een korte briefing over ballonnen en vlaggen en plezier liepen we samen naar de Westermarkt. Onderweg namen zowel toeristen als Amsterdammers al gauw hun camera in de hand; onze kleurrijke stoet bracht namelijk een glimlach op ieders gezicht.

Eenmaal aangekomen bij het Homomonument namen we onze plaatsen in en wachtten we geduldig op onze beurt. Iedereen wisselde stickers, buttons en schmink uit, waardoor niemand kaal aan de parade hoefde te beginnen. Let's march!

Terwijl de zon op ons neerkeek liepen ruim 15.000 mensen vanaf de Westerkerk via het Muntplein en het Museumplein naar het park van de liefde: het Vondelpark. Onderweg werden wij vol emotie toegejuicht door mensen van alle leeftijden – iedereen was welkom en iedereen vierde feest.

👣 Loop jij volgend jaar met ons mee?

Pride Park

De Pride Walk eindigde ook dit jaar weer traditiegetrouw in Pride Park. Overal stonden kraampjes, er was mogelijkheid tot sport en spel, en je kon op meerdere plaatsen in het park genieten van leuke muziek.

A.S.V.Gay was daar uiteraard met ons eigen kraampje, maar natuurlijk ook om andere kraampjes te bekijken! We hebben het terrein uitgebreid verkend, en dit waren onze favoriete activiteiten en kraampjes:

  • Pride Ambassador Amber Vineyard is tevens het hoofd van de ball family House of Vineyard. Samen organiseerden zij een heuse ball in het Vondelpark.

  • Pink Terrorists bezetten zoals altijd het prieeltje met Op de Thee bij Gré.

  • Bij het kraampje van het COC kon je in ruil voor een liefdevolle of inspirerende boodschap een mooi regenboogarmbandje scoren!

Pride Walk Balloons | 2019

Pride Walk Andra & Nadine | 2019

COC-vlag Pride Park | 2019

Pride Walk Derk | 2019

Kraam Pride Park | 2019

Maandag 29 juli | 2019

Shakespeare Club

Dit jaar vond de derde editie van COC's Shakespeare Club plaats, wat een meerdaags evenement is dat draait om het delen van verhalen. Deze verhalen maken enerzijds zichtbaar wat ons van elkaar onderscheidt en anderzijds wat ons met elkaar verbindt. Om deze reden staan ontmoeting, verbinding en cultuur samen in de spotlight tijdens het laagdrempelige evenement in het Amsterdam Museum.

Na de oprichting van de Shakespeare Club in 1946 was de eerste bijeenkomst een primeur. Er kwamen maar liefst 150(!) mensen samen. Inmiddels is de naam veranderd naar COC. Het COC besloot tijdens de Amsterdamse Europride van 2016 om de Shakespeare Club nieuw leven in te blazen, waarvan akte. Het bestuur van A.S.V.Gay nam een kijkje.

COC's Shakespeare Club | 2019

Dinsdag 30 juli | 2019

Symposium: Activism is Timeless

Onze Prideweek zou niet compleet zijn zonder ons jaarlijkse symposium, dit jaar met als thema: Activism is Timeless. We bespraken tijdens panels en workshops wat activisme nog voor de LHBTQ+-gemeenschap betekent, en hoe we door middel van activisme vandaag de dag nog vooruitgang kunnen boeken. Met onder andere ons erelid Henny Bos, Nkiruka Judith Ndukwu en sprekers van bijvoorbeeld VU Pride en Slachtofferhulp Nederland brachten wij een leerzame middag door in de A'DAM Toren.

Mensen van verschillende generaties en achtergronden kwamen samen om zich te buigen over vragen als 'hoe maak je een universiteitscampus inclusief?' en 'hoe zit het met de mentale gezondheid van LHBTQ+-jongeren?' Al met al hebben alle aanwezigen veel kunnen opsteken van deze dag.

A.S.V.Gay & Liber Biercantus

Na het succes van onze samenwerking vorig jaar, konden A.S.V.Gay en SV Liber het natuurlijk niet maken om dit jaar geen gezamenlijke biercantus te organiseren. In de sociëteit van L.A.N.X. kwamen wij allen tezamen voor bier, zang en nog meer bier. We zongen klassiekers als Catootje van Wim Sonneveld en Jan Klaassen de Trompetter van Rob de Nijs, maar ook natuurlijk het Io Vivat en Baby, One More Time.

Ondanks dat A.S.V.Gay en Liber niet bepaald bekendstaan als de meest corporale verenigingen, weten ook wij zeker wat drinken is: al het bier was aan het eind van de avond op!

🍻 Ben jij er bij onze volgende gezamenlijke activiteit met SV Liber ook bij?

Symposium (4) | 2019

Symposium (2) | 2019

Symposium (3) | 2019

Pridecantus (1) | 2019

Pridecantus (2) | 2019

Woensdag 31 juli | 2019

De Officiële Onofficiële Borrel

De woensdag van de Prideweek is altijd een beetje een Ding. Het is Pride, maar het is ook woensdag, dus op de een of andere manier dragen je voeten (of wielen) je vanzelf naar de Amstel Fifty Four! Dus dan staan wij uiteraard voor je klaar met je gebruikelijke bier, wijn, fris en goed gezelschap.

Ben jij nog geen lid en wil je ook een keertje komen borrelen? 4, 11 en 18 september zijn onze open borrels. Kom gewoon langs (alleen of met vrienden, alles mag) of geef je op voor een borrelbuddy door te mailen naar borrelbuddy@asvgay.nl of door op de knop rechtsonder in het scherm te klikken!

Borrelfoto | 2019

Donderdag 1 augustus | 2019

Salesforce Pride Panel

Salesforce is een Amerikaans cloud-based softwarebedrijf. Ze richten zich vooral op customer-relationship management (CRM), maar leveren ook andere diensten met betrekking tot customer service.

Binnen Salesforce zijn er een aantal Ohana – dit is het Hawaiiaanse woord voor 'familie'. Het concept benadrukt dat families met elkaar verbonden zijn en dat leden van deze Ohana voor elkaar moeten zorgen. De Ohana voor LHBTQ+-mensen heet Outforce.

Net als vorig jaar mocht Salesforce dit jaar meevaren tijdens de Canal Parade. De Amsterdamse tak van Outforce organiseerde wederom een Pridepanel om hun medewerkers na te laten denken over onbewuste vooroordelen en het creëren van een veilige (werk)omgeving. Voorzitter Milena nam namens A.S.V.Gay plaats in dit panel.

Bad Taste Party (1) | 2019

Bad Taste Party (4) | 2019

Bad Taste Party (2) | 2019

Bad Taste Party (5) | 2019

Bad Taste Party (3) | 2019

Donderdag 1 augustus | 2019

Artis: Homoseksualiteit in het Dierenrijk

Op een mooie zomeravond tijdens de Prideweek verzamelde een groepje A.S.V.Gay-leden zich bij Artis. Hier werd een rondleiding gegeven door een bioloog over homoseksuele diversiteit in het dierenrijk. Ook OUTtv liep met ons mee, zij maakten een Zomerupdaterapportage over A.S.V.Gay. De bioloog vertelde ons over hoe vrouwtjesapen elkaar bevredigden, hoe mannetjesolifanten op elkaar oefenen en hoe kuikens die opgroeien onder de vleugels van homoseksuele gieren een hogere overlevingskans hebben ten opzichte van de heterostellen.

Aan het einde van de rondleiding werd er nog een verdiepende lezing gegeven over seksuele diversiteit bij niet alleen dieren, maar ook bij eencelligen. Onder eencelligen bestaan zeven verschillende seksualiteiten. Ook zijn er dieren die gedurende hun leven lichamelijke processen kunnen ondergaan en transformeren naar een ander geslacht, zoals de welbekende clownvis. Tweeslachtig of genderneutraal, ook dat is heel normaal. Het was een leerzame lezing die afsloot onder het genot van een borrel.

The Bad Taste Party

A.S.V.Gay verzorgde dé student pride party van de Prideweek. Je chique outfits, dure drankjes en lame muziek waren niet welkom bij onze Bad Taste Party, want goede smaak is een norm en deze Pride deden wij daar niet aan!

Met de Flügel-dopjes nog op onze neuzen stampten we op Rampeneren en zongen we onze longen uit het lijf toen Oops!...I Did it Again werd gedraaid. In onze mooiste foute outfits sjansten en dansten we tot de kleine uurtjes. Samen maakten we de Heilige Zeug iets minder heilig.

🎊 Feest volgend jaar met ons mee!

Zaterdag 3 augustus | 2019

Canal Parade

Op zaterdag 3 augustus voer A.S.V.Gay op boot #57 mee in de Amsterdam Pride Canal Parade. Ons thema was #BreakDown the Norms: op onze boot hebben wij, naast vele andere normen, de normen die homofobie, bifobie en transfobie in de hand werken met de grond gelijk gemaakt. Met onze hamers hebben wij aan Amsterdam én de wereld laten zien dat overbodige normen afgebroken moeten worden!

Terwijl wij door de grachten gleden, werd er op de kades ook uitgebreid feestgevierd; overal waren glitters en regenbogen te zien. Uiteraard werd er enthousiast gezwaaid naar alle mensen aan de kant en deden we ons best om onze boodschap aan ze over te brengen.

📹 Woorden schieten tekort, dus bekijk hoe wij deze speciale dag beleefd hebben in onze aftermovie!

Aftermovie

Canal Parade (9) | 2019

Canal Parade (7) | 2019

Canal Parade (6) | 2019

Canal Parade (5) | 2019

Canal Parade (2) | 2019