Vrienden van A.S.V.Gay

De Regenboog Groep

De Regenboog Groep LHBTQ+-buddy’s!

De Regenboog Groep ondersteunt LHBTQ+'ers met psychische of psychiatrische problemen in sociaal isolement door de inzet van buddy's. Deze ondersteuning kan op verschillende levensgebieden plaatsvinden: voorkomen van sociaal isolement, activiteiten ondernemen, netwerk opbouwen of versterken, hulp bieden bij het lezen van brieven of bij het doen van de administratie. Daarnaast helpen buddy's LHBTQ+-vluchtelingen bij het inburgeren en bij het leren van Nederlands. Ze zijn er ook om de weg in de Amsterdamse LHBTQ+-scene te vinden en zich hier thuis te gaan voelen; oftewel LHBTQ+-inburgeren.

Kortom: een LHBTQ+-buddy kan op vele manieren een andere LHBTQ+'er ondersteunen en bijdragen aan een mooier en leuker leven. Wij zijn altijd op zoek naar LHBTQ+'ers die zich graag voor een andere LHBTQ+'er in willen zetten en hier een aantal uren per week voor vrij willen maken.

Website: www.deregenboog.org

Homomonument

Het Homomonument staat symbool voor de lange weg van de homo-emancipatie in Nederland en ver daarbuiten. Het bestaat uit drie driehoeken van Rosa Porinograniet die samen één grote driehoek vormen. De drie driehoeken staan voor het verleden, het heden en de toekomst. Hier herdenken we iedereen die vermoord of vervolgd werd (en nog steeds wordt) om hun seksuele voorkeur en/of identiteit. Hier vieren we de vrijheid te kunnen zijn wie we zijn. Hier roepen we op tot waakzaamheid voor in het heden en in de toekomst. Hier worden tijdens nationale feestdagen altijd feesten gegeven waar A.S.V.Gay met haar leden achter de bar staat.

Website: www.homomonument.nl

Natuurvlees

Natuurvlees verkoopt lekker en zuiver vlees vanuit de streek, en dat met respect voor dier en natuur.

Net als onze klanten willen we weten wat we eten. Waar komt ons vlees vandaan, wat voor leven heeft het dier gehad? Het welzijn van een dier, de leefomstandigheden, de wijze van slachten en het ambachtelijk verwerken zijn allemaal van invloed op de uiteindelijke smaak en kwaliteit van het vlees.

Onze dieren hebben een goed leven, kunnen zich vrij bewegen en krijgen goed voedsel – voedsel zonder allerlei kunstmatige toevoegingen. Groeibevorderaars en hormonen zijn bij ons uit den boze. Antibiotica krijgen onze dieren alleen als het echt noodzakelijk is. Bovendien lopen ze zoveel mogelijk buiten. Daarmee dragen ze ook bij aan het behoud van ons fraaie cultuurlandschap. De dieren komen van kleinschalige boerderijen, geleid door boeren die we persoonlijk kennen. Wij selecteren en keuren de dieren zelf op de boerderij. En geloof ons maar als we zeggen dat de lat hoog ligt en onze selectiecriteria zeer streng zijn. Vandaar ook dat we ons eigen keurmerk hebben ontwikkeld. Voor ons telt kwaliteit in plaats van kwantiteit. Kleinschalig en verantwoord boeren dus, en respectvol slachten. Daarna verwerken wij het vlees op ambachtelijk wijze tot een smakelijk Natuurvlees-product.

Website: www.natuurvlees.nl

PRIK

PRIK is leuk, vriendelijk en comfortabel op elk moment van de dag. Wij zijn 7 dagen per week geopend vanaf 16:00 uur en de omgeving verandert met de stemming van het moment. Van een ontspannende lounge bar waar u kunt genieten van een cocktail en een hapje kunt nuttigen tot een danslocatie met geweldige DJ's in de weekenden.

PRIK serveert Amsterdam sinds 14 juli 2006. We zijn jullie allemaal zo dankbaar voor de geweldige momenten die jullie creëren bij PRIK. We danken ons succes aan jullie allemaal!

Op onze menukaart staan lekkere hapjes en verrassende drankjes. U zult genieten van ons brede assortiment cocktails, wijnen en PRIK-wijn (Prosecco) van de tap! Onze prijzen zijn vriendelijk, zodat u altijd iets nieuws kunt proberen als u zich avontuurlijk voelt.

Website: prikamsterdam.nl

Textieldrukkerij Amsterdam

Textieldrukkerij Amsterdam is eigenlijk een drukkerij als alle anderen; wij bedrukken namelijk textiel, met name t-shirts, en dat is precies wat alle textieldrukkerijen doen. Wat maakt ons dan zo speciaal?

Flexibiliteit! Dat is ons motto en dat maakt ons anders. Hierdoor kunnen wij bijvoorbeeld leveren op (heel) korte termijn. Ook maken wij er geen probleem van als je eigen kleding aan wilt leveren. Kosteloos. Daarnaast kun je bij ons lage aantallen bestellen: wij produceren vanaf 5 stuks (maar meer mag natuurlijk ook).

Dan zullen jullie wel duur zijn, zul je denken? Ook dat is niet zo. Wij pretenderen niet de goedkoopste te zijn, maar we zijn zeker wel betaalbaar.

Tenslotte zijn wij creatief (en eigenwijs) genoeg om met je mee te denken en niet blind jouw ontwerp op een shirt te zetten.

Website: www.textieldrukkerij-amsterdam.nl

Tijgertje

“WIJ STARTEN NOOIT EEN GEVECHT, MAAR WE EINDIGEN HET ALTIJD”

De laatste jaren heeft er een historische en verontrustende toename plaatsgevonden van geweld tegen de LHBTI-gemeenschap. Terwijl de LHBTI-gemeenschap hoopt op verandering door vredig te protesteren, lijkt de noodzaak om je als LHBTI’er te kunnen verdediging onvermijdelijk.

Tijgertje LHBTI Zelfverdediging biedt de LHBTI-gemeenschap al sinds 1982 lessen in weerbaarheid. Sinds 2015 behoort de zelfverdedigingsmethodiek Krav Maga tot het lesaanbod. De International Krav Maga Federation (IKMF) Nederland wilde de samenwerking met Tijgertje LHBTI Zelfverdediging graag versterken en hebben daarom formeel de handen met ons ineen geslagen. Sinds juli 2017 is Tijgertje LHBTI Zelfverdediging de eerste officiële IKMF LHBTI Krav Maga-locatie in Nederland. In samenwerking met de IKMF is er een speciaal Krav Maga weerbaarheid en zelfverdedigingsprogramma voor LHBTI’ers ontwikkeld genaamd R.E.A.D.Y. Responsibly Empower And Defend Yourself.

Door het aanbieden van reguliere wekelijkse lessen, (bedrijfs)workshops en seminars, maar ook door te lobbyen voor politieke en maatschappelijke verandering, zorgen we samen voor een positieve beweging in LHBTI-veiligheid. Wij geloven dat veiligheid voor iedereen is en wij zijn er om de LHBTI’er de handvatten te geven om veilig thuis te komen.

Leer jezelf fysiek en mentaal te empoweren!

De Krav Maga technieken zijn gebaseerd op je natuurlijke reacties en reflexen. Het maakt het daarom makkelijk te leren en je kan er in een relatief korte tijd goed in worden.

Krav Maga leert je niet alleen om jezelf te verdedigingen, maar ook om alerter te zijn van je omgeving. De focus ligt op het voorkomen, het de- escaleren en, indien nodig, verdedigen, bevrijden en wegkomen. Naast deze handvatten levert het meer zelfvertrouwen, zelfdiscipline en doorzettingsvermogen op. Een totaalpakket van fysieke en mentale beheersing en empowerment.

Website: www.tijgertje.nl